*NIEUW, wil jij op de hoogte gehouden worden, via e-mail notificatie ?

Meld je dan hier aan

December 2022

December 2022 -Januari 2023 hebben we besloten om met onze camper vorm te geven aan "Goingmyway" , dit omdat we ons nog niet voldoende ervaren voelden om met onze zeilboot richting zuiden en verder te varen. Gaat de zeilreis er dan helemaal niet meer komen? Jawel hoor, op dit moment spelen er 2 dingen, we kijken naar een grotere zeilboot EN we willen zelf nog meer zeilervaring opdoen. Nu hoor ik jullie denken, hoe dan? als jullie met de camper weg zijn. Inderdaad, we kunnen niet alles tegelijk, dus vandaar dat onze zeilreis voorlopig op PAUZE staat, om toch een soort van tijdspad te hebben, gaan we de komende 2 jaar door Europa met onze camper. Eerst richting noord Europa, het jaar erna zuid Europa. Zoals we er nu over denken, gaan we ons daarna weer verder concentreren op het zeilen en om LANGS de kust van Europa te zeilen.

Lees meer »

Alweer Grevelingen

Onze stempelkaart begint zich langzaam te vullen! Bijna een gratis overnachting te pakken! We blijven Hollanders natuurlijk. De Jachthavens die hieraan meedoen, willen voorkomen dat ze "drijvende" campings worden. Op deze manier proberen ze ligplaats houders aan te moedigen om met hun bootje/jacht te gaan varen. Goed initiatief vinden wij. Wij hoeven niet gemotiveerd te worden, om te gaan varen, maar we maken er graag gebruik van!

Lees meer »

Njord op de wal, voor onderhoud (Deel 2/2)

Jazeker hier zijn we weer, deel 2 van het onderhoud, niet op de wal zoals in de titel staat, dit kon gelukkig vanaf de kade, het bestond uit het laten vervangen van de verstaging. Wij hebben ervoor gekozen om dit bij, of door "BIJL" watersport in Brouwershaven te laten doen. Positieve ervaring van collega zeilers, die wij in ons huidige zeilgebied ontmoet hebben, gaven de doorslag. Dit betekende, dat wij weer een tochtje naar Brouwershaven mochten maken, dan maar meteen enkele daagjes vakantie eraan vast plakken.

Lees meer »

Dag 4 en 5 Minivakantie Hellevoetsluis

We gaan ons opmaken voor de terugreis, dat klinkt voor een kort zeildagje heftiger dan dat het is. Elke geoefende zeiler, stapt voor een trip als deze op zijn zeilboot, vertrekt en komt gewoon op zijn bestemming althans zo lijkt het op YouTube haha. Wij daarintegen plannen nog altijd dit soort bestemmingen over zee. We checken het weer, getijde en stroming. Wat is een slimme vertrektijd, werken de checklist af voor vertrek etc. De routine zit er gewoon nog niet in, maar dat komt vast wel.

Lees meer »

Dag 4 Minivakantie Grevelingenmeer

Van onze zeilinstructeur hebben we geleerd, dat wanneer je op reis gaat met een boot, weersomstandigeheden (mist, windkracht) maar ook stroming, getijden, zaken zijn die je goed in de gaten moet houden (dagelijks), om je reis veilig en zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Lees meer »

Dag 2 Minivakantie Grevelingen

Archipel, zo heet het volgende eiland waar we naartoe zeilen vandaag. Wind is er meer dan voldoende 20 knopen, maar niet helemaal uit de gewenste richting. Het wordt hoog aan de wind varen vandaag. Om te zorgen voor voldoende rust aan boord, besluiten we het 2e rif te steken in het grootzeil.

Lees meer »

Middagje zeilen

De ochtend klussen aan de boot, de middag gaan zeilen. Helaas viel de wind compleet weg toen we bij de Zeelandbrug waren aangekomen.

Lees meer »

Bestellingen ophalen

Bestellingen ophalen, met onze kleine Nissan Micra, maar we hebben alles erin gekregen. De kampeerbus, die we ook als transporter gebruikte is inmiddels verkocht, evenals onze VW Passat station. Maar de dappere Micra, stelt ons wederom niet teleur. 

Lees meer »

Bimini plaatsen

Vandaag hebben we o.a. het buizenframe van de bimini geplaatst. Volgende keer het doek erover😀. Sunprotection, for summer 2022.

Lees meer »

Plotter, tracking function

Het is mistig, rond het vriespunt en vochtig, op dit moment staat er 10 knopen ZW wind. Kortom niet het ideale plaatje om er eens lekker op uit te gaan met de boot.

Lees meer »

 

UPDATE 2023 No sailing, we GO Camper!

December-Januari hebben we besloten om met onze camper vorm te geven aan "Goingmyway" , dit omdat we ons nog niet voldoende ervaren voelden om met onze zeilboot richting zuiden en verder te varen. Gaat de zeilreis er dan helemaal niet meer komen? Jawel hoor, op dit moment spelen er 2 dingen, we kijken naar een grotere zeilboot EN we willen zelf nog meer zeilervaring opdoen. Nu hoor ik jullie denken, hoe dan? als jullie met de camper weg zijn. Inderdaad, we kunnen niet alles tegelijk, dus vandaar dat onze zeilreis voorlopig op PAUZE staat, om toch een soort van tijdspad te hebben, gaan we de komende 2 jaar door Europa met onze camper. Eerst richting noord Europa, het jaar erna zuid Europa. Zoals we er nu over denken, gaan we ons daarna weer verder concentreren op het zeilen en om LANGS de kust van Europa te zeilen.

 

Wij zijn Cindy en Roy, we wonen in Zeeland. Onze leeftijd mogen jullie raden, samen zijn we in 2021, 90 geworden 😉.

Roy

Watersport is van kinds af aan mijn passie, het begon op jonge leeftijd met het behalen van zwemdiploma's en vanaf begin jaren 80, was de windsurfsport niet meer weg te denken uit mijn leven. Samen met mijn vader heb ik vele uren doorgebracht op de Limburgse maasplassen, alsook op de Zeeuwse binnenwateren. Ontelbare ritjes Limburg - Zeeland werden toen al gemaakt en wanneer mijn moeder meeging, werd de caravan aangehaakt. Ik denk dat in die tijd, mijn liefde voor Zeeland en de watersport geboren werd.

Cindy

Geboren en getogen in Limburg, in mijn jonge jaren had ik niet iets speciaals met de watersport, wel was ik van kinds af aan al een hele snelle zwemster, hier heb ik verder niets mee gedaan. Leuk feitje is misschien, dat mijn nichtje nu haar opmars maakt in het wedstrijd zwemmen. Creatieviteit en techniek, zit er bij mij in, zo ontwerp en maak ik mijn eigen kleding en vind ik nu mijn passie in het creëren van NFT's. 

Skye

Ik ben de therapie dog, voor mijn baasjes. Ik ben een Sheltie van 7 jaar oud. Met al mijn opgedane levens ervaring probeer ik mijn baasjes zo goed mogelijk op koers/route te houden, zodat ze hun levensdoelen gaan bereiken. Dat is een behoorlijke opgave kan ik je vertellen! Maar poot erop ik ga ervoor!

Wat is jouw droomleven?

We verlangende al langer naar "iets" anders, dan 36/40 uur per week werken tot aan je pensioen.

Leven van weekend naar weekend, van vakantie naar vakantie, met tussendoor wat snipperdagen, om uiteindelijk van het "opgebouwde" te mogen gaan genieten zien wij niet meer echt zitten.

Misschien een beetje zwart-wit geschreven, maar stel dat je, je pensioen gerechtigde leeftijd nou eens gewoon niet niet gaat halen? Of je gezondheid je eerder in de steek laat? Het komt vaker voor dan je denkt!

Going my way

Herinnert ons eraan, dat we onze eigen weg blijven gaan, wanneer we zelf keuze's mogen maken in ons mooiste leven.

 

Guido Weijers

'Voeg jij leven toe aan je jaren, of jaren aan je leven?' 

 

Wil je ons volgen, dan kan dat op verschillende manieren, laat je e-mail adres achter op onze contact pagina, we houden je dan op de hoogte van alle nieuwe BLOGS en misschien wel VLOGS.

 

Onze Njord , is een Benneteau Oceanis 331 Clipper, een 33 voet zeilboot. Gebouwd in 2001, wij zijn 3e eigenaar, specificaties van Njord op hoofdlijnen:

  • Lengte:10.34 meter
  • Breedte: 3.42 meter
  • Gewicht: 5068 Kg (incl. sails)
  • Max load: 1755 Kg
  • Max totaal gewicht: 6823 Kg. (Tja, met alle accu's, zonnepanelen, extra brandstof, schoonwatertank, komen we redelijk in de buurt.
  • Diepgang: 1.60 meter
  • Kiel: Vaste kiel
  • Masthoogte: 13.80 meter
  • Motor: Volvo Penta MD2030, 3 cilinder diesel 29 PK