Dag 2 Minivakantie Grevelingen

Archipel, zo heet het volgende eiland waar we naartoe zeilen vandaag. Wind is er meer dan voldoende 20 knopen, maar niet helemaal uit de gewenste richting. Het wordt hoog aan de wind varen vandaag. Om te zorgen voor voldoende rust aan boord, besluiten we het 2e rif te steken in het grootzeil.

Deze hebben we ook nog niet gebruikt, dus mooi moment om uit te proberen. Achteraf gezien een juiste keuze, windstoten tot 25 knopen voorbij zien komen, dan voelt alles gewoon onder controle. Voor ons prima dus. De rolfok hebben we een klein driehoekje van gemaakt en ondanks deze setting varen we met gemak met een snelheid van 5,5 knopen gemiddeld. Bij het opstellen van het zeilplan voor vandaag, twijfelden we even, of het wel diep genoeg zou zijn bij eilandje Archipel. Njord heeft een diepgang van 1,60m Volgens de kaartplotter was het net wel/niet, volgens onze nieuw aangekochte papieren kaarten 2,50m diep, dat zou diep genoeg zijn. Navraag bij "kenners" had als resultaat, opletten als je binnenvaart en geen bochten afsnijden, dan zou het moeten gaan. Nou vooruit dan maar, laten we het proberen.

Op weg naar het eilandje, zijn we onze grote fenderbal verlorenšŸ¤Ŗ, omdat het op een vrij smal stuk was en al snel ook ondiep werd, het waaide behoorlijk, was het mij het niet waard om te draaien en erachter aan te gaan, das pech fenderbal weg.

Na 2 uurtjes zeilen, bereikten we onze bestemming, het was kort maar krachtig zeilen. Wederom een ervaring rijker!

Het eilandje is leuk en rustig, er ligt 1 andere zeilboot, wanneer ik dit schrijf.

We maken foto's, rusten lekker uit en maken ons klaar voor de nacht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.