Dag 4 Minivakantie Grevelingenmeer

Van onze zeilinstructeur hebben we geleerd, dat wanneer je op reis gaat met een boot, weersomstandigeheden (mist, windkracht) maar ook stroming, getijden, zaken zijn die je goed in de gaten moet houden (dagelijks), om je reis veilig en zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Volgens de meteo cursus, zou het ook niet nodig zijn, dat je overvallen wordt door "het weer", je kunt het niet beïnvloeden, maar je kunt je er wel op voorbereiden, wanneer je weerkaarten kan lezen. Mocht je dit ook interessant vinden, neem dan vooral eens een kijkje op nimosmeteo

Zodoende besluiten wij om op dag 4 richting thuishaven te zeilen en niet op dag 5 van onze minitrip. Om 10.00 uur, vertrekken samen met onze buddy boot, de Oxygen genaamd, richting Bruinisse de thuishaven van de Oxygen. Al snel wordt het toch een beetje van een wedstrijdje merken we, al was daar van tevoren niet over gesproken. We merken beiden op, dat onze boten, met de tot nu toe door ons opgedane zeilkunsten aan elkaar gewaagd zijn😀.

Aangekomen bij Bruinisse kunnen we zo de sluis in, perfecte timing haha not, was puur geluk. Was wel lang wachten in de sluis, pffff en wat kan het warm worden, als je onderin de sluis ligt te wachten, in de zon. 

De sluis uitgekomen, bekijken we rustig de situatie en zoeken we een plekje om onze zeilen weer te hijsen, zodat we met de wind schuin van achter/van opzij en met de stroom mee, terug richting Zeelandbrug kunnen zeilen. Wat een verschil, met vanmorgen. Toen was het opkruisen, Cindy wilde persé de zeilen bedienen, om spierballen te kweken. Ik denk dat ze morgen spierpijn heeft.

We roepen via de marifoon op dat we gebruik willen maken van de eerstvolgende brugopening. We krijgen netjes te horen dat die om 17.25 uur zal zijn. 

Terug aan "onze" kant van de Oosterschelde, is het even wachten en zoeken naar een zuchtje wind, maar wanneer we dat gevonden hebben, stelt Cindy de stuurautomaat perfect in en varen we met losse handen, met een wisselende 5-10 knopen wind terug naar Roompot, onze thuishaven.

Morgen de laatste dag van onze minitrip..... 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Bart
2 jaar geleden

Leuk geschreven! Tsja de onheschreven wedstrijdregel tussen boten🤣
Veel zeilplezier en mooie mijlen,
Groetjes Bart van Tranquillity.

Cindy en Roy
2 jaar geleden

Hoi Bart, bedankt voor je reactie, leuk! We hoorden in jullie superleuke vlogs op YouTube dat je zeilinstructeur bent, hopelijk komen we mekaar tegen, zodat we tips en tricks van je kunnen leren 😀. Wij zijn in 2023 eerst nog 1 jaar in Middelandszeegebied aan het cruisen.