Oktober 2022

We hebben de eerste 500 nautical miles, bij elkaar gezeild! (499,7)

De maand oktober, zijn we en gaan we ook nog veel op pad, de buitentemperaturen zijn nog voldoende, om nog wat mijlen op onze log erbij te zetten. 500 is natuurlijk maar een getal, het zegt eigenlijk niet veel, we vonden het leuk om te benoemen, omdat we op 0 begonnen zijn, op deze zeilboot,  als we nu terugkijken op wat we allemaal geleerd hebben en welke ervaringen we hebben opgedaan, dan krijgen we een big-smile van.

Tot nu toe hebben we de 500 afgelegd, met Skye aan boord, op zich gaat dat wel goed, maar heel handig is het niet. We leren haar nog steeds haar behoefte op een kunst grasmatje te doen, buiten in onze tuin van het huis. We maken vorderingen, het gaat langaam de goede kant op.

Tja waar zijn we geweest in oktober met de boot?

We hebben hoofdzakelijk op de Oosterschelde gevaren, het is een mooi zeilgebied om zaken te oefenen en te leren en het kan er ook best tekeer gaan, wanneer de wind uit de juiste hoek komt, NW windkracht 5, uitschieters naar 6 Beaufort.

Dat is nog niets in vergelijk van wat we gaan tegenkomen, dat beseffen we, met name de sea-state, de golven, zullen de uitdaging zijn in combinatie met de koers die je vaart.

We lezen er veel over, ervaren het in de praktijk, tijdens korte zeiltrips. Onze instructeur, kan er boeken over schrijven en geeft ons veel tips om hier rekening mee te houden, bij het opstellen van het zeilplan. Hij is een man van de praktijk, zo probeert ie ons op te lijden en klaar te stomen.

Met betrekking tot onze voorbereiding, lopen we achter op de planning, we hebben minder langs de kustlijn gezeild als we zouden willen. Helaas gaat de geplande oversteek naar UK gaat er dit jaar ook niet meer van komen. En hebben we besloten ons huisje niet te gaan verhuren, we willen de 1e jaren de vrijheid hebben om terug te komen, wanneer wij dat willen of behoefte aan hebben.

Zal dit invloed hebben op ons "vertrek" hoor ik jullie nu denken........ 

1 april 2023 staat dik geschreven, op ons prikbord, er valt nog veel te doen en te leren, het zeilen met de boot, is daar een belangrijk onderdeel van. Maar er is meer.......

"Vertrek" definiëren wij dan ook als "nieuwe manier van leven" we gaan zeker, per 1 april 2023 op pad, op avontuur, we houden vast aan deze datum, wanneer je geen datum hebt, gaat het ook niet gebeuren, zo werkt dat.

Hoe ons avontuur er dan gaat uitzien, kunnen we jullie dan vertellen, jullie volgen dat natuurlijk hier.

Voor nu zijn wij ook benieuwd, wat de maand november ons gaat brengen, de eigenaar van de strandtent heeft ontdekt dat ik technischer ben dat ik me heb voorgedaan, dus dat beloofd wat voor mijn ZZP job, komende maanden daar.

Ja, ik klus nog wat bij, zo af en toe, om de scheepskas naar een next level te brengen.

We vinden het leuk om te horen dat jullie ons volgen en meelezen. Hoe dichter we bij de " vertrek" datum komen, des te meer er gaat veranderen voor ons, wat deze veranderingen gaan zijn, lezen jullie in de volgende blog, of vertel ik in mijn eerste vlog, ik kan er nu nog niets over vertellen.

Bedankt voor jullie support en tot snel weer!

 

Onderstaande foto's van plaatsing van onze nieuwe zeilen, reefhaak en lazybag.

Reactie plaatsen

Reacties

Leon Muijtjens
2 jaar geleden

Hi Roy,

Mooi verslag. Veel succes met de verdere voorbereidingen. We komen graag weer kijken.

Groetjes, Leon en Henriette

Annette Boijens
een jaar geleden

Hallo Roy, van harte gefeliciteerd met je verjaardag vandaag!

Roy
een jaar geleden

Dankjewel Annette