December 2022

December 2022 -Januari 2023 hebben we besloten om met onze camper vorm te geven aan "Goingmyway" , dit omdat we ons nog niet voldoende ervaren voelden om met onze zeilboot richting zuiden en verder te varen. Gaat de zeilreis er dan helemaal niet meer komen? Jawel hoor, op dit moment spelen er 2 dingen, we kijken naar een grotere zeilboot EN we willen zelf nog meer zeilervaring opdoen. Nu hoor ik jullie denken, hoe dan? als jullie met de camper weg zijn. Inderdaad, we kunnen niet alles tegelijk, dus vandaar dat onze zeilreis voorlopig op PAUZE staat, om toch een soort van tijdspad te hebben, gaan we het komende jaar door Europa met onze camper reizen. Eerst in 2023 richting noord Europa, in 2025 door zuid Europa. Zoals we er nu over denken, gaan we ons daarna weer verder concentreren op het zeilen en om LANGS de kust van Europa te zeilen. En heel misschien gaan we een huis kopen in Zweden, in 2024...

Lees meer »

Alweer Grevelingen

Onze stempelkaart begint zich langzaam te vullen! Bijna een gratis overnachting te pakken! We blijven Hollanders natuurlijk. De Jachthavens die hieraan meedoen, willen voorkomen dat ze "drijvende" campings worden. Op deze manier proberen ze ligplaats houders aan te moedigen om met hun bootje/jacht te gaan varen. Goed initiatief vinden wij. Wij hoeven niet gemotiveerd te worden, om te gaan varen, maar we maken er graag gebruik van!

Lees meer »

Njord op de wal, voor onderhoud (Deel 2/2)

Jazeker hier zijn we weer, deel 2 van het onderhoud, niet op de wal zoals in de titel staat, dit kon gelukkig vanaf de kade, het bestond uit het laten vervangen van de verstaging. Wij hebben ervoor gekozen om dit bij, of door "BIJL" watersport in Brouwershaven te laten doen. Positieve ervaring van collega zeilers, die wij in ons huidige zeilgebied ontmoet hebben, gaven de doorslag. Dit betekende, dat wij weer een tochtje naar Brouwershaven mochten maken, dan maar meteen enkele daagjes vakantie eraan vast plakken.

Lees meer »

Dag 4 en 5 Minivakantie Hellevoetsluis

We gaan ons opmaken voor de terugreis, dat klinkt voor een kort zeildagje heftiger dan dat het is. Elke geoefende zeiler, stapt voor een trip als deze op zijn zeilboot, vertrekt en komt gewoon op zijn bestemming althans zo lijkt het op YouTube haha. Wij daarintegen plannen nog altijd dit soort bestemmingen over zee. We checken het weer, getijde en stroming. Wat is een slimme vertrektijd, werken de checklist af voor vertrek etc. De routine zit er gewoon nog niet in, maar dat komt vast wel.

Lees meer »

Dag 4 Minivakantie Grevelingenmeer

Van onze zeilinstructeur hebben we geleerd, dat wanneer je op reis gaat met een boot, weersomstandigeheden (mist, windkracht) maar ook stroming, getijden, zaken zijn die je goed in de gaten moet houden (dagelijks), om je reis veilig en zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Lees meer »

Dag 2 Minivakantie Grevelingen

Archipel, zo heet het volgende eiland waar we naartoe zeilen vandaag. Wind is er meer dan voldoende 20 knopen, maar niet helemaal uit de gewenste richting. Het wordt hoog aan de wind varen vandaag. Om te zorgen voor voldoende rust aan boord, besluiten we het 2e rif te steken in het grootzeil.

Lees meer »

Middagje zeilen

De ochtend klussen aan de boot, de middag gaan zeilen. Helaas viel de wind compleet weg toen we bij de Zeelandbrug waren aangekomen.

Lees meer »

Bestellingen ophalen

Bestellingen ophalen, met onze kleine Nissan Micra, maar we hebben alles erin gekregen. De kampeerbus, die we ook als transporter gebruikte is inmiddels verkocht, evenals onze VW Passat station. Maar de dappere Micra, stelt ons wederom niet teleur. 

Lees meer »

Bimini plaatsen

Vandaag hebben we o.a. het buizenframe van de bimini geplaatst. Volgende keer het doek erover😀. Sunprotection, for summer 2022.

Lees meer »