November 2022

Hallo lieve lezers,

November stond in het teken van 2 cursussen, zo heb samen met Cindy een medische cursus gevolgd, deze waren we vorig jaar gestart, vanwege Covid-19 toen niet kunnen afronden. Maar dus deze maand theorie en praktijk afgerond. Nuttig jazeker, je leert jezelf te helpen, met de goed gevulde EHBO koffer en medicatie lijst, wanneer je buiten bereik bent van hulpdiensten. De medicatie lijst, gaan we nog bespreken met onze huisarts en apotheker.

 

De andere cursus die ik gevolgd heb, ging over polyester reparaties uitvoeren op zee. Nood reparaties, aanbrengen voor zover als mogelijk. Welke materialen en middelen zijn hiervoor te gebruiken. Deze 1 daagse cursus waarbij je ook zelf een werkstuk maakt (blokje lamineren) was voor ook nuttig, daar werken met polyester voor mij nieuw was. Ik wist wel ongeveer hoe het zou moeten, van YouTube leer je veel, maar soms zoek je toch de bevestiging van een specialist, of je het allemaal goed begrepen hebt. Daarnaast ontmoet je collega zeilers en vertrekkers das natuurlijk ook altijd interessant.

 

Zoals jullie als trouwe lezers weten, is het nu ongeveer een half jaar geleden dat ik ontslag heb genomen. Hoe voelt dat nu eigenlijk? De vrijheid voelt goed, zoals jullie ook gelezen hebben verhuur ik mezelf als ZZP'er. Het leukste hieraan is dat ik onbeperk verlofdagen heb, niet werken is ook geen euro's verdienen natuurlijk, das de andere kant van het verhaal. Maar het geeft toch een bepaald gevoel van zelf in regie zijn, in control zijn wat je met je levens uren doet, hoe en waaraan je jouw beschikbare tijd besteed. Ik heb natuurlijk makkelijk praten hoor ik jullie al zeggen, dat klopt ik verkeer dan ook in de luxe situatie dat ik over een vangnet beschik. Eerlijk gezegd zou ik het anders ook niet gedurfd hebben om mijn vaste baan te skippen. Maar goed, de huidige inflatie cijfers, zetten je toch aan het denken.......

Tja november, het vaar seizoen 2022 is ten einde, het is koud op de boot en tijdens het zeilen. Tijd om eens rustig na te denken over onze toekomst en toekomstplannen. Wat hebben we nog nodig, om met een goed gevoel te vertrekken op 1 april 2023. De uitkomst hiervan lees je in de December blog, daar het op het moment dat ik dit schrijf, alweer december is (foei Roy je ligt achter) ik zal om het goed te maken, de december blog ook meteen schrijven. De rust, het bespreken van alle ervaringen die we hebben opgedaan, de leermomenten die we afgelopen zeil seizoen hebben gehad van geven nieuwe inzichten.

Bedankt voor jullie interesse, we spreken mekaar weer in december 👍

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.