Zierikzee dagtrip en een aardige havenmeester

Vertrek 09.45 Wind Noord-Noordwest 15-20 knopen, ochtend bewolkt, in de middag zon.

Vroeg vertrek, zodat we stroom mee hebben, richting onze bestemming voor vandaag Zierikzee.

De ochtend is koud en fris. Brrrr zeilkleding en handschoenen aan, muts op, we zijn er klaar voor.

De aanvaar route van de haven is vrij smal, mbt diepte. Dat is altijd weer even spannend dus goed opletten! Eenmaal aangekomen in de haven is het de bedoeling dat je de boot vastknoopt aan een soortgelijke boot qua lengte en met de punt naar de havenuitgang gericht.

Dus in de haven 180 graden draaien en achteruit verder. Op zich ging dat prima. Aanmeren ook top. Omdat er geen havenmeester te bekennen was en ik geen problemen wilde, via qr-code de plek betaald als "overnachting". Mja we wilden maar paar uurtjes blijven alleen (lunchen).

Maar warempel tijdens de lunch ging mijn telefoon, het was de havenmeester. Een aardige man die ons waarschuwde dat de plek waar wij met de boot lagen bij laagwater "ondiep" werd, dat stond ook aangegeven op de kade, maar ons plan was om voor het laagwater weer weg te zijn. Toch altijd fijn, een meedenkende havenmeester! Nadat ik hem e.e.a. had uitgelegd zei ie, kom zometeen maar naar het havenkantoor dan krijg je het geld terug. Mijn eerlijkheid had zich geloond ☺️. 

Vanuit Zierikzee zijn we via omweg weer terug naar Roompot gevaren, de zon was inmiddels gaan schijnen en de wind was toegenomen. Kortom prima zeildag gehad en weer veel geleerd mbt zeilen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Leon Muijtjens
2 jaar geleden

Hi Roy en Cindy,

Leuk verslag om te lezen. Super fijn om te horen dat jullie helemaal in je element zitten. Dat beloofd veel goeds voor de toekomst en jullie mooie plannen!

Roy
2 jaar geleden

Hallo Leon, dankjewel voor je berichtje.