Maart 2023 We zijn vertrokken....

We zijn vertrokken.....

1e keer vertrekken, voor langere tijd.

 

Hoe gaat dat bij jullie, vertrekken voor een vakantie of reis? 

 

Bij ons gaat dat normaal gesproken vrij relaxed, ik ben een soort van last minute inpakker. Liefst pak ik mijn koffer de avond van te voren in. Ik werk niet met afvink lijstjes zodat je niets vergeet te regelen of aan het toeval overlaat. Waarom zou je? Over 3 weken ben je toch weer thuis, dan zie je het dan wel weer. 

 

Deze keer is het anders……

 

Het plan was van origine, op reis gaan met onze zeilboot. Ter voorbereiding hierop, heb ik in 2022 mijn baan opgezegd. Een vaste baan opzeggen bij een super werkgever doe je niet zomaar. 

Wij wilden al langer een “andere” invulling van werk en vrijetijdsbesteding in ons leven. Ik wil daarbij eerlijk vermelden dat de vocht ophoping die begon in mijn enkels en zich uitbreidde in mijn benen, mij maar ook ons, behoorlijk aan het denken hebben gezet. Voor behandeling van deze kwaal ging ik naar de huisarts, naar het ziekenhuis voor onderzoek en in de tussentijd worden je benen ingezwachteld om het vocht af te drijven. 

Dan ben je opeens minder mobiel, schoenen passen niet meer, lopen gaat bijna niet meer. Je ondergaat onderzoek na onderzoek om de oorzaak te achterhalen. Wachtend op uitslagen en verbetering heb je veel tijd om na te denken over wat als…..maar ook, wat als het beter wordt, wat ga je (wat gaan we) dan anders doen? 

 

Dat laatste zijn we nu mee bezig, living the dream, zoals dat nu zo populair heet. No time to waste.

 

Men heeft overigens geen oorzaak kunnen vinden, het dragen van steunkousen zou een en ander onder controle moeten houden en niet te lang zitten tijdens werk was het advies. Ik bleek kerngezond voor wat het waard is…er was alleen iets met klepjes in de bloedvaten van de aders in mijn benen, eigenlijk was ik daar veel te jong voor, werd gezegd.

 

We zijn nu 1 jaar verder en zoals ik mezelf toen had beloofd, hebben we, beslissingen genomen die je normaal misschien niet zou nemen, om te kunnen gaan doen wat we nu doen. 

Ontslag nemen was één van de moeilijkste die op het lijstje stond. Ja, nu had ik wel een lijstje om af te vinken. Cindy verzon “Goingmyway” we vinden het een toepasselijke naam om aan vast te houden, wanneer er weer belangrijke beslissingen moeten  worden genomen.

 

De zeildroom, hebben we gepauzeerd, onvoldoende senang voelen en het niet meer hoeven opnemen van een sabbatical van Cindy hebben ons hiertoe doen besluiten. Zeilen is nog steeds onze passie, maar reizen gaan we nu in onze camper, over land en soms toch over zee.

Beste volgers, lezers, we zijn vertrokken!

Groet Cindy, Roy en Skye

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.